איך, איפה, למה וכמה – מדריך לשימוש צבעוניות בעיצוב פנים של מבנים
צבע הוא אחד הדברים הכי קשים להבין בהתחלה, כשמנסים להבין איזה צבע יתאים למה, בעיצוב פנים. זה בגלל שצבעים עובדים עם הלא-מודע שלנו. אין באמת נוסחה (גם אם יש תיאוריית צבעים), על מנת להחזיק אותם ביד ולדחוף אותם למקום כמו חתיכות פאזל. יש לא מעט גוונים לבחור מתוכם, ויש להבין כיצד לשלב אותם בפרופורציות הנכונות על מנת שישתלבו בהרמוניה. למרבה המזל, ישנם עקרונות שימוש בצבע שניתן להשתמש בהם על מנת לאזן את הצבעים במסגרת עיצוב הפנים.
חוק ה-60-30-10 (להלן, "החוק"), הוא חברו הטוב ביותר של מעצב הפנים שנמצא בתחילת דרכו. לא משנה מה היא ההעדפה האסתטית שלך, או איך בא לך שהחדר ייראה, ניתן להשתמש בחוק הזה על מנת לוודא שפלטת הצבעים שלך נשארת מאוזנת. במערך צבעים זה, משתמשים בשלושה צבעים. המספרים 60, 30 ו-10 מתייחסים לאחוזים. אחוזים שכל צבע אמור לקחת בעיצוב הכללי. איך זה עובד?
כשאנחנו אומרים צבעים חמים, או צבעים קרים, אנחנו מתכוונים למשפחת הצבעים הכללית, המכילה את שלל הגוונים האפשריים הידועים למדע כיום. כלומר, צבעים אדומים, כתומים וצהובים, יהיו בחלק החם של משפחת הצבעים כי הם נראים יותר אנרגטיים, או מעלים אסוציאציות של כאלה. צבעים ניטרליים כמו חום ושזוף (tan), גם יכולים ליפול על הצד החם. צבעים קרים, כמו כחול, ירוק, סגול ואפור יפלו בצד השני של הספקטרום. המשחק הוא לבחור במשפחת צבעים (חמים או קרים), על מנת להשפיע על הוויב הכללי של האנרגיה בחלל. צבעים חמים יכולים להביא אנרגיה גבוה, מזמינה ושמחה ואפשר לשלב אותם נהדר בחללי אירוח. כמו סלון או מטבח. צבעים קרים, נוטים להיות מעודנים יותר ויעבדו היטב בחדרי שינה, משרדי עבודה ובמקומות בהם חשוב ועדיף לשלב צבעים מרגיעים.
מכל החוקים והעקרונות שניתן למצוא בעולמות עיצוב הפנים, חוק הצבעים המשלימים נחשב לפשוטים מבניהם. זאת כי, במהלך השימוש בו, מסתפקים בשני צבעים בלבד. האם זה הכל? לא ממש, יש תנאי נוסף. על הצבעים להיות משלימים אחד לשני. כלומר, לשבת במקומות מנוגדים והופכיים על מעגל הצבעים. ובכך ניתן למצוא שילובים ככתום וכחול, צהוב וסגול, אדום וירוק – וכן הלאה. שילובים בניגודיות גבוהה. שילובים שיכולים לייצר מתח, או אנרגיה חזקה בחלל. על כן, ההמלצה היא לא להגזים ולהשתמש בהם בצורה מעודנת וחכמה. אולי כצבעי דגש.
.
אם לא בא לך, או לא קל לך למצוא את דרכך בגלגל הצבעים, סכמת צבעים אנלוגית יכולה לבוא לעזרתך. כל שצריך זה לבחור צבע מרכזי, ואז לבחור את שני הצבעים הסמוכים אליו, אחד מכל צד. בכך, בוחרים שני צבעים מרכזיים, וצבע משני אחד שהוא למעשה השילוב של השניים. לאור כך שעושים שימוש בשלושה צבעים, חוק ה-60-30-10 יכול לעזור על מנת לשמור על הפרופורציות. הדגש הוא, להשתמש בגוונים שונים של אותו צבע, מתוך שאיפה ליצור עניין וויזואלי. ניתן להשתמש בחוק הצבעים האנלוגיים בצבעים חמים כמו גם ניטרליים, ואפילו בצבעים מונוכרומטיים. לדוגמה, ניתן לערבב שחור, לבן ואפור כדי ליצור מראה מודרני ומעניין.המתחי
מעוניינים בעזרה מקצועית בעיצוב פרויקט עיצובי?
עיצוב \ בניית אתרים, עיצוב לוגו, הליך מיתוג, עיצוב תאורה, עיצוב אדריכלי, עיצוב קירות לבניינים מוסדיים מתנ"סים וכד', או כל יעוץ לגבי צבעוניות ובחירת צבעוניות למותג, השאירו פרטים – חוזרים מיד ומבטיחים לעזור בכל הכוח עם ותק וניסיון בתחום העיצוב.