לצבעים יש כוח. צבעים יכולים להשפיע על מצב הרוח, על תנועת הרגשות ולפיכך גם על ההתנהגות
צבעים לא שולטים עלינו, אך הם כן יכולים להזיז בנו דברים. צבעים יכולים לספק מידע.
התגובה שלנו לצבע, אינה אובייקטיבית, אלא מתבססת על חוויות קודמות, התניות, הקשר, תודעה ופתיחות אינטואיטיבית.
אף על פי שהתגובה שלנו איננה אובייקטיבית, מדע הצבעים, ופסיכולוגיית הצבעים, מצאו כי יש עקרונות מנחים לתורת הצבעים.
נעשו לא מעט מחקרים על מערכת היחסים בין צבע למותג.
נמצא שצבע משפיע בצורה כזו או אחרת על החלטות הרכישה של כ-85% מהצרכנים (שנבדקו).
נמצא שכ-62-90% מהערכת מוצר מתבססת רק על צבעים. נמצא כי צבעים יכולים להגדיל את המודעות למותג בכ-80%.
ברמה הבסיסית, צבעים יכולים להשפיע על הצורה בה צרכנים תופשים את אישיות המותג. על כן, בחירה נכונה של צבעים, יכולה למנף את הצורה בה המותג נתפש, לטובה. מדובר בהליך ייעול עיצוב מותג. בעמוד זה, נדגים בקצרה, כיצד ניתן להשתמש בכוחם של צבעים לייעול יצירת מותג, כדרך כך שפשוט נפרק את המשמעויות השונות שלהם, על מנת להבין אם הם נכונים למותג, לעסק או למוצר / שירות שלך.
הלוגו שלך מורכב בכל מיני אלמנטים וויזואליים. צורות, סמלים, מספרים, מילים. ועם זאת, הרכיב, שאנשים (לפחות חלקם), יזכרו במידה הרבה ביותר, הוא הצבע. כשזה נוגע למיתוג, לצבע כוח רגשי ופרקטי. ברמה רגשית, הצבע יכול לעורר תחושות שונים אצל צרכנים המתבוננים בלוגו, או במותג. ברמה הפרקטית, הצבע יכול לעזור למותג להתבלט בעולם. כך שזה לא משנה אם אתה מעצב, או בעל עסק. חשוב להכיר את משמעויות הצבעים, כמו גם את הסימבוליזם שלהם, על מנת לדעת איזה תפקיד הם הולכים לשחק בעיצוב המותג שלך.
לדוגמה, אם אתה מוכר מוצרי מדיטציה, כנראה שצבע המסמל "מלחמה", או "ניצחון על האויב", לא בהכרח יתאים. אלא אם כן, זה בדיוק מה שהמותג שלך צריך. כך או כך, מדובר בהחלטה מיודעת, מודעת ואינטליגנטית, שעושה שימוש נכון ומכוון בצבעים.
לפני שנקפוץ למים ונדבר על צבעים ספציפיים (כיף גדול), נציין את שלושת הקטגוריות הרחבות אליהן אנחנו ממיינים את שלל הצבעים. צבעים חמים, קרים וניטרליים. בעיקרון, כל קבוצה מעבירה וויב אחר.
קבוצה זו כוללת צבעים אדומים, צהובים וכתומים, ואפילו ווריאציות כדוגמת הצבע הוורוד. מדובר בצבעים שיכולים לעורר חום, הודות לבהירות שלהם, והחיבור המובן מאליו שלהם לשמש. באופן כללי, יש שרואים בהם כסמל המביע אופטימיות, התלהבות ותשוקה.
קבוצה זו כוללת את הצבע הירוק, הכחול, הסגול ושלל הווריאציות שלהם. צבעים אלו נחשבים כקרים, כיוון שניתן למצוא אותם בטבע ויש להם אפקט מרגיע. הסמלים המקושרים אליהם יכולים לעורר רגשות מרגיעים, משככים, מנעימים וכו'.
צבעים חומים, שחורים לבנים – ומה שביניהם, כמו אפור. מדובר בצבעים שניתן לצמד לצבעים חמים או קרים, ועם זאת, הם די מספיקים ואף מתוחכמים בזכות עצמם. מדובר בצבעים עוצמתיים וטהורים, ויש הרואים בהם את צבעי האדמה.
הצבע האדום
אדום נחשב לסמל של רגשות עוצמתיים. מכעס, עד הקרבה, סכנה וחום, עד לתשוקה ומיניות (וכל מה שבאמצע, לפני ואחרי). כשעושים שימוש בצבעים אדומים, עושים זאת על מנת לתת אגרוף לצופה. כלומר, לעורר אותו ולאותת שלמותג יש ערכים אינטנסיביים / אנרגטיים / עוצמתיים מסוימים. יש שיגידו, כי לצבע האדום, במיתוג, יכולת להעצים תשוקה. הצבע האדום מקשור לאש, אלימות ואהבה. מדובר בצבע נועז, אנרגטי וחי שיכול לסמל כוח, ביטחון וכוח (בין יתר דברים אחרים).
בארצות מסוימות במזרח, כסין והודו, אדום נחשב כצבע של שמחה, בריאות ושפע. על כן, הסמל, או הצבע כסמל, משנה משמעותו על בסיס הצופה.
רוצים ליצור פלטת צבעים מדהימה שמתאימה בול לצרכים שלכם?
קבלו אפליקצייה וובית אונליין שמבצעת יצירת פלטת צבעים לפי מילות מפתח של פרויקט, אפשרויות עריכה בפיגמה, מחולל פלטת צבעים,
יצירת פלטת צבעים מתמונה, בדיקת קונטרסט לתמונה, גופנים שמתאימים לצבע הנבחר ועוד המון הפתעות, כלי מדהים שיכול לעזור ולתת ערך מוסף לפרויקט שלכם.
עם אפשרות העתקת מספר\קוד הצבע לצורכי עבודה
ולשימוש בתוכנות עיצוב או לבניית אתרים בוורדפרס או וויקס או לכל פרויקט עיצובי אחר הדורש שימוש בפלטות צבעים מוגדרות
מעוניינים בעזרה מקצועית בעיצוב פרויקט עיצובי?
עיצוב \ בניית אתרים, עיצוב לוגו, הליך מיתוג, עיצוב תאורה, עיצוב אדריכלי, עיצוב קירות לבניינים מוסדיים מתנ"סים וכד', או כל יעוץ לגבי צבעוניות ובחירת צבעוניות למותג, השאירו פרטים – חוזרים מיד ומבטיחים לעזור בכל הכוח עם ותק וניסיון בתחום העיצוב.